Kultúra

2024.06.28. 08:20

In Medias Brass koncert a nagylétai templomban

Turóczi Barnabás

A kvintett tagjai

Forrás: Kővári Krisztián

A Petőfi Program keretében, a Filharmónia Magyarország, a Létavértes Városi Könyvtár és Művelődési Ház, és a Nagylétai Görögkatolikus Egyházközség közös szervezésében június 22-én az rézfúvós kvintett adott koncertet a Károlyi utcai nagytemplomban.

Sokan összegyűltek a koncertre
Sokan összegyűltek a koncertre
Forrás: Kővári Krisztián

Szimicsku Ferenc görögkatolikus esperes köszöntője után a szép számban megjelent hallgatóság közel egyórás zenei utazáson vehetett részt a reneszánsz kortól napjainkig, Európától- Dél Amerikáig, különleges zenei átiratoktól filmzenéken és ragtimon át a latin jazzig.

A 2010-ben alakult kvintett számos nemzetközi versenyen, rangos megmérettetéseken Dél-Koreában, Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Szlovéniában, Olaszországban, Franciaországban Svájcban, Lengyelországban, Dubaiban, aratott sikereket, és szólóhangszeres kategóriában is öregbítették iskolájuk, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jó hírnevét.

Mint elmondták, számukra fontos, hogy minden koncertjük értékes legyen, és a közönség ne csak rácsodálkozzon a rézfúvós hangszerek rejtett lehetőségeire, hanem valódi és emlékezetes zenei élménnyel gazdagodjon. Ezt a nagylétai templom falai között be is bizonyították.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában