Filmajánló

2023.03.30. 15:08

Vírus pusztította Debrecenben játszódik az új film

Az Apolló Moziban debütál a Balcsillag, mely többek között a zsibin, az állatkertben és a szeméttelepen játszódik.

Debrecenben több helyszínen is forgattak

Forrás: Balcsillag Facebook-oldala

Egy ismeretlen vírus miatt elnéptelenedett, kifosztott város utolsó néhány lakójának családi drámájáról forgatott filmet a közelmúltban Pólik József. A debreceni rendező korábban portálunknak elmondta, a pandémia idején kezdett bele a Balcsillag felvételeibe, és már elérhető a mozi – igen erős jelenetekkel tűzdelt – előzetese.

Pólik József nevét legutóbb első nagyjátékfilmje, az Életem legrosszabb napja (2017) kapcsán hallhattuk, az új produkción 2020 és 2021 nyarán a stáb negyven napon át forgatott. A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár katonái két alkalommal is készséggel a kamera elé álltak, a debreceni önkormányzat a zsibvásár területét biztosította, de készültek felvételek az állatkertben, a Vértesi úti szeméttelepen, valamint a Vágóhíd utcai barokk kápolnában is.

A 16 éven felülieknek ajánlott Balcsillag egy kamaszfiú drámai felnövéstörténete, amely arra irányíthatja rá a néző figyelmét, hogy a belső tisztaság a legsúlyosabb veszteségek és csalódások idején is olyan erőt jelent, amely megmutatja a romlásból és a káoszból kivezető utat. A Balcsillag főbb szerepeiben Veress Györgyöt, Szántó Györgyit, Gelányi Imrét és Sőreghy Ágnest láthatjuk. A film ősbemutatója az Apolló moziban lesz április 13-án 19 órától, a vetítés után az alkotók közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában