Elképesztő holmik a Nagyerdőn

2023.03.12. 15:30

Hatalmas tömeg és kellemes idő az idei első régiségvásáron Debrecenben – fotókkal

Már korán reggel zsúfolásig megtelt a Nagyerdei Stadion melletti parkoló.

A régiségek között előbukkantak a nagymamáink világát idéző porcelánszobrok, festmények, könyvek vagy épp katonai kellékek

Forrás: Kiss Annamarie

Mintha a nap is csak azért sütött volna olyan melegen, hogy kedvezzen az idei első régiségvásárnak. A tavaszias időben hatalmas tömeg látogatta meg rendezvényt. Minden korosztály képviseltette magát: a tiniktől kezdve a kisgyerekes családokon át egészen az idős házaspárokig több százan nézelődtek és keresgéltek a csecsebecsék között kincsek után.

Volt is miből válogatni, hiszen több mint 150 árus pakolta ki portékáját vasárnap a Nagyerdei Stadion melletti parkolóban. 

Nem volt nehéz dolguk a vásárlóknak, hiszen itt tényleg mindent megtalálhattak egy helyen, legyen az hatalmas indiánszobor vagy százéves szenes vasaló. A régiségek között előbukkantak a nagymamáink világát idéző porcelánszobrok, festmények, könyvek vagy épp katonai kellékek.

Szovák István 1965 óta árul régiségvásárokban, így nem kérdés, hogy a debreceni rendezvénynek is évek óta rendszeres résztvevője. Több évtizede gyűjt kályhákat és vasakat, ezekből szemlézve kerülnek ki régiségek az asztalára. Mint azt a Hajdú Online-nak elmondta, véleménye szerint jó körülmények között nagyon színvonalas a piac, igaz szerinte több a nézelődő, mint a vásárló.

A hangulatért már megéri

A nézelődők közül voltak, akik évek óta rendszeres látogatói a vásárnak, de akadtak olyanok is, akik először jártak kint. Zilahi Attila a családjával és az unokájával például először vett részt a cívisvárosi rendezvényen. – Egyrészt nagyon kellemes az idő, másrészt szeretjük a régiségeket – mondta el portálunk kérdésére. Ezzel szemben Balla János évek óta jó kis programként tekint a vásárra, s nagyon várta már, hogy idén ismét megnyissa kapuit a börze. 

Egy hajdúszoboszlói barátommal általában cél nélkül jövünk ki nézelődni, hiszen már magáért a hely hangulatáért érdemes kilátogatni, de sokszor találunk valami kis apróságot is, épp ami megtetszik. Legyen az egy zsebkés vagy egy szép kép. Most épp egy Kabos Gyuláról szóló könyvet sikerült vennem 

– osztotta meg velünk. 

A húszas évei elején járó Csobor Bence szintén szerencsésnek érzi magát, hiszen a bakelitlemezek között sikerült egy nagy kedvencet találnia a vasárnapi vásáron. – LP-ket kezdtem el gyűjteni, így korábban is voltam már kint, és találtam szívemnek kedves lemezeket. Örülök, hogy ez most is sikerült – fűzte hozzá a fiatalember. 

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában