Hajdúsámsoni Zsidóság Emlékezete

2022.09.19. 18:15

Az emlékezés az, ami formál bennünket

A Magyar Pünkösdi Egyház Hajdúsámsoni „Élet” Gyülekezete azokra emlékezett, akik a gyülekezeti épület helyén lévő zsidó iskolában tanultak és tanítottak.

Forrás: Dandé Melinda

Családias, meghitt hangulatban telt a Hajdúsámsoni Zsidóság Emlékezete elnevezésű esemény. Az ünnepséget Pető József pünkösdi lelkipásztor nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy feladatunk és felelősségünk feleleveníteni azt, hogy ezen a helyen egy zsidó iskola működött több évtizeddel ezelőtt, és emlékezni azokra a történésekre, melyek következtében végül az iskola működése ellehetetlenült. 

Forrás: Dandé Melinda

A helyi önkormányzat képviseletében Dandé Lászlóné alpolgármester osztotta meg gondolatait. –  Édesapám sokat mesélt nekem a hajdúsámsoni zsidóságról. Tisztességben, becsületben, szeretetben éltek a többi lakossal, segítették egymást, minden előítélet nélkül, ami példaértékű legyen a mai világban is – hangsúlyozta.

Az alkalmon Hunyadi László Hula völgye képkiállítását és a Megbélyegezve című filmet is megnézhették a jelenlevők. 

Dandé Melinda

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában