végeztek a restaurálással

2021.09.24. 21:13

Egyedi motívumok a komádi Széll-házban

Tordainé Bucsi Ágnes (elöl, jobbra) bemutatja a tornác mennyezeti festését | Fotó: Rozsik Rita

Molnár Balázs néprajztudós portrédomborműves emléktábla-avatásának ötödik évfordulójára emlékeztek, valamint a Széll-ház belső díszítőfestéseinek restaurálását tekintették meg a résztvevők pénteken Komádiban.

Balról jobbra: Hidvégi László, Bulcsu László, Tóth Ferenc, dr. Vitányi István, Molnár Balázs és Molnár István | Fotó: Rozsik Rita

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy több érdemes ember élt Komádiban, köztük Molnár Balázs néprajztudós, akinek hagyatékát ápolni és őrizni kell a jövő nemzedéke számára.

Tordainé Bucsi Ágnes (elöl, jobbra) bemutatja a tornác mennyezeti festését | Fotó: Rozsik Rita

Az emléktábla koszorúzását követően K. Nagy Zsófi fuvolajátékát hallhatta a közönség, majd Tordainé Bucsi Ágnes festőrestaurátor művész vezetésével a résztvevők megtekintették az 1927-es építésű nagygazdaház falfestéseit. – Több hónapig tartottak a munkálatok, a modern kori festés miatt nehéz volt feltárni az egykori díszítőelemeket. A házban lévő falfestések egyedi motívumvilággal rendelkeznek, melyek igazi ritkaságok – nyilatkozta a restaurátor.

Rozsik Rita

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában