ábránd vezetésével

2020.05.22. 12:19

Otthonunkba hozott bábjáték

Online térben várja a gyerekeket a debreceni bábtársulat.

Fotó: Vojtina Bábszínház-archív

A Vojtina Bábszínház a koronavírus-járvány okozta korlátozások ellenére sem engedi el a családok kezét, és napról napra érdekes és szórakoztató műsorral várja a gyerekeket YouTube-csatornáján.

A korlátozások idején, például megszületett Ábránd figurája, aki folyamatosan végigkalauzolja a nézőket az online térben, illetve a Vojtina Tv, amiben a hírek mellett interjúk láthatók a társulat tagjaival, akiket így a nézők közelebbről is megismerhetnek.

A társulat tagjai sem tétlenkednek, hétről hétre színes programokkal várják a kicsiket. Rendszeresen tartanak például mesenapot, amikor is a bábszínészek egy-egy történetet mondanak el a gyerekeknek. Bábszínház révén természetesen az előadások egy-egy felvétele is megtekinthető a legnagyobb videómegosztó portálon.

Kevésbé ismert népmese

A Vojtina YouTube-csatornájára pár napja került fel például „A Csizmadia, a Szélkirály és a Nyúlpásztor esete” című produkció. A történet szerint a szegény csizmadia kénytelen a Szélkirályhoz fordulni, miután az, az utolsó szemig kifújta a vékájából a fáradságos munkával megszerzett lisztet. A Szélkirály kárpótolja is a szegény csizmadiát. De vajon jól használja-e majd az ölébe hullott ajándékokat a csizmadia? Ebben az előadásban két kevésbé ismert, de méltatlanul mellőzött magyar népmese elevenedik meg egy paravános-kesztyűsbábos játék keretében, sok zenével.

Az előadás 4 éves kortól ajánlott. Nincs hát más dolgunk, csak elővenni egy kis popcornt, leülni a kanapéra a gyerekkel és bekapcsolni a YouTube-ot, ahol minőségi szórakozás várja a bábszínház kedvelőit.

PTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában