tehetségkutató

2020.02.18. 08:42

A Dal: továbbment a Tortuga

A rockbanda bejutott a Dal 2020 című műsor elődöntőjébe.

Fotó: zenekari archívum

Egy délben megkezdett, ferde napot dolgoz fel a Tortuga „Mámor tér 3.” című száma, melyet a nézők szavazatai és a zsűri az elődöntőbe juttatott szombaton.

Színes egyéniségek

– A zenekar tervei között a kezdetektől szerepelt, hogy beküldjük valamelyik szerzeményünket a Dalba. Három dalt küldtünk el a 2019-ben megjelent Tapsolj és tátogj lemezünkről, és a Mámor tér 3. el is nyerte a zsűri tetszését, aminek nagyon örülünk. Az pedig, hogy egy ilyen erős mezőnyben tovább tudtunk jutni, külön élményszámba megy. A színpadon felszabadultan játszottunk, hihetetlenül profi körülmények között a Dal stábjának köszönhetően. Egyszerűen imádtuk, és köszönjük minden szavazónak – mondta el megkeresésünkre Kerle Ákos basszusgitáros, a Debreceni Egyetem hallgatója.

Az együttes 2018 novemberében alakult meg, tagjai: Tomku Milán (ének/szólógitár), Dömötör Sándor Sanka (dob), Hegyi Ábel (szöveg/gitár), Kerle Ákos (basszusgitár). Utóbbi kettő – zenei karrierjük mellett – jelenleg a Debreceni Egyetem hallgatója. Ábel jogon, Ákos pedig kommunikáció- és médiatudomány szakon tanul.

A banda nevét a Karib-tenger kalózai című film ihlette. A kalózok a Tortuga-szigetre jártak tivornyázni, ahol nem voltak törvények. Az együttes nem köti magát stílusjegyekhez, mély hangvételű szerelmes daltól, pörgős punkos ritmusokig szinte minden fellelhető nemrég kiadott lemezükön. Rengeteg előadó volt hatással a zenéjükre, Seres Rezső „Szervusz, te vén kujon”-jából ugyanúgy merítettek, mint a CPG Anar­chiájából – nyilatkozta a basszusgitáros. A Dal első elődöntője február 22-én, szombaton lesz, ahol a Tortuga ismét színpadra lép.

PSZ

Kapcsolódó cikk:

  • Nági sikere A Dalban
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában