Dönci is ott lesz

2020.01.27. 16:07

Mackófesztivál lesz a debreceni állatkertben

Az intézmény idén rendezi meg először a Mackófesztivált, amely a Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához, február másodikához, azaz a hivatalos medvenaphoz kötődik.

Fotó: MAtey István, archív

Mint arra az állatkert közleménye is emlékeztet: a népi időjósló hiedelem szerint ha ezen a napon a medve kijön a barlangjából, s meglátja árnyékát, visszabújik, és alszik tovább, tehát messze még a tél vége. Ha azonban az idő borult, és nem látja árnyékát, a közelgő tavaszt előrejelezve kint marad a szabadban.

Az idei Mackófesztivál alkalmával nemcsak meteorológiai jóslatban lesz részük a látogatóknak, hanem látványetetéssel egybekötött szakvezetés keretében közelebbről is megismerkedhetnek Döncivel, a debreceni állatkert örvös medvéjével, s a medvékhez kapcsolódó babonákkal, népi hiedelmekkel. Emellett megtudhatják, milyen medvefajok élnek a világon, és miféle érdekességek kapcsolódnak a medvefélék családjának tagjaihoz. A gyermekeket mézkóstolás és arcfestés is várja, a Kézműves Kuckóban pedig mindenki elkészítheti majd a számára legkedvesebb mackót.

Állatkerti belépővel valamennyi programelem ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában