jól elkapott pillanat

2019.11.25. 09:06

Debreceni egyetemistáé a legsikeresebb magyar fotó

Faragó Ádám a Camp Leaders Hungary fotópályázat hazai fordulóján lett a legjobb.

Fotó: Faragó Ádám

Ritka az a fiatal, aki ne szeretne utazni, bejárni a világot, és rengeteg új élménnyel, tapasztalattal gazdagodni.

A Debreceni Egyetem hallgatója, Faragó Ádám nem szereti vesztegetni az idejét, minden lehetőséget megragad, hogy körbeutazgassa a Földet. A Camp Leaders Hungary fotópályázata remek alkalom volt arra, hogy a fiatalember a kedvenc képével nevezhessen a versenyre, melynek fődíja egy New York-i kiruccanás.

Őslakos indán

– A Camp Leaders globális irodája hirdette meg a pályázatot azon diákok között, akik korábban voltak már kint a cég által szervezett nyári táborok egyikén. Nagyon szerencsésnek érzem magam, a legutóbbi tábor alkalmával Arizonát ismerhettem meg testközelből, ahol a helyi idegenvezető – aki egyébként egy őslakos indián – lencsevégre vett az Antilop-kanyonnál. Annyira tetszett az elkészült kép, hogy úgy éreztem, akár nyerhetek is a fotóval, mert sokkal több mint egy kép, mondanivalóval rendelkezik. Mellettem még nagyon sokan gondolták, hogy a képük nyerő lehet, ezernél is többen jelentkeztek, de végül néhány százan küldték be a fotójukat. Rengeteg szuper kép készült, a hazai zsűri pedig itthon úgy vélte, hogy az enyém a legjobb, így a magyarországi „trófeát” én hozhattam el. Viszont ez nem minden. Minden országból várt a nyertesekre még egy forduló. Az igazi döntő, ahonnan sajnos a legjobbnak szánt díjat nem hozhattam el, így nem én utazhatok New York-ba, de az elsők között végeztem, ami számomra nagy dicsőség – mondta Ádám.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában