Mentőakció

2024.07.08. 08:45

Keresőkutyákkal eredtek a mikepércsi eltűnt édesanya nyomába

Borzasztóan indult egy mikepércsi család első júliusi hétvégéje, bekövetkezett az, amitől titkon minden gyermek tart: nem ért haza a munkából édesanyjuk. A család vasárnap este értesítette a Debreceni Mantrailing és Kutyás Egyesületet, akik a Hajdú-Spec segítségével bukkantak a mikepércsi eltűnt édesanya nyomára.

Haon.hu

Július 7-én 19 órakor érkezett megkeresés egy mikepércsi családtól, miszerint a 37 éves édesanya a délelőtti órákban a munkahelyéről ismeretlen helyre távozott – kezdi bejegyzését a Debreceni Mantrailing és Kutyás Egyesület. Mint írják, kivonulásukkor az eltűnt személy gépkocsiját a helyszínen nyitva találták. A jármű belső teréről és személyes tárgyakról indították el keresőkutyáikat, de egyértelmű elvezető nyomszárat nem találtak. 

Sikeres akció: a mikepércsi eltűnt édesanya felkutatása után a mentőszolgálat segítségére is szükség volt
Sikeres akció: a mikepércsi eltűnt édesanya felkutatása után a mentőszolgálat segítségére is szükség volt 
Forrás: Facebook / Debreceni Mantrailing és Kutyás Egyesület

A környezet adottságai miatt felkérték a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesületet, hogy csatlakozzanak a kereséshez. Vezetőjük, Péter rutinjának köszönhetően egy szélesebb adatgyűjtést követően kiderült, hogy a keresett személy telefonja (a korábbi információkkal ellentétben) még a délutáni órákban kicsengett. 22 óra után hozzá fértünk a keresett laptopjához, amin szerencsére bejelentkezve maradt, így az "eszköz keresése" szolgáltatáson keresztül már láthattuk, hogy mobilja a lemerülésekor a munkahelyén volt. Visszatértek a helyszínre az intézményvezetővel, aki segítette a bejutásukat, ezután néhány perccel a keresett személyt meg is találták, majd átadták a mentőszolgálatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában