Kánikula

2024.07.07. 10:34

Jelentős mennyiségben pusztultak el halak Hajdúhadházon

A horgászegyesület megtalálta, mi okozta az óriási veszteséget. A halpusztulást végül sikerült megfékezni.

Haon.hu

A magas hőmérséklet okozta a halak pusztulását

Forrás: Hajdúhadház Járási Horgász Egyesület

Jelentős mértékben elszaporodtak az algák az elmúlt időszak magas hőmérsékleti értékei miatt hajdúhadházi horgásztóban, a Szederjes-tóban, ami a vízben oldott oxigén koncentrációjának csökkenését és halpusztulást eredményezett. Erről a Hajdúhadház Járási Horgász Egyesület számolt be a Facebookon csütörtökön.

Mint írják, a további ökológiai károk megelőzése érdekében azonnali beavatkozásokat hajtottak végre, elvégezték a víz fertőtlenítését, meszezését, valamint biológiai védekezési módszerként szalmabálákat is elhelyeztek. Az intézkedések célja az algaszaporodás csökkentése és a vízminőség javítása.

Pénteki bejegyzésükben közzétették, elvégezték a haltetemek összegyűjtését, a beavatkozásnak köszönhetően pedig javult a víz minősége is, így újabb halpusztulást nem tapasztaltak. Kiemelték, a horgászat továbbra is folytatható, és a kifogott halak emberi fogyasztásra alkalmasak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában