Helyi közélet

2024.06.28. 22:32

Lent megtalálsz a klubban! - utcafesztivállal indult az új kulturális találkozóhely

A városban élő külföldiek számára indítottak klubot. A Batthyány utcán található OTT-HOME International Meeting Point a nemzetközi és magyar kultúra találkozóhelye lesz, a pénteki megnyitó rendezvény alkalmából nemzetközi utcafesztivált is szerveztek.

Kosztin Éva

A megnyitón Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta, Debrecen gazdaságfejlesztésében egyre inkább fontos szerepet kaptak a külföldi beruházók, de a város vezetősége úgy látta, az üzleten kívül az élet más területeire is, mint például a kultúra és az oktatás, hangsúlyt kell fektetni. – Ezért is alapítottuk meg nemzetközi iskoláinkat, az International School of Debrecent és a Deutsche Grundschule Debrecent, amik sikeresnek bizonyultak. Bízom benne, hogy ez a találkozóhely is egy igazi sikertörténet lesz, hiszen egymás megértéséhez elengedhetetlen megismerni egymás kulturális hátterét, és a klub kiváló lehetőséget nyújt a beszélgetésekhez – fogalmazta meg.

Utcafesztivált szerveztek Debrecenben
Utcafesztivált szerveztek Debrecenben
Forrás: Kiss Annamarie

Az OTT-HOME nem csak a külföldiek otthona

– Az a célunk, hogy a Debrecenbe érkező külföldi dolgozóknak és családjaiknak biztosítsunk egy helyet, ahol találkozhatnak egymással és informálódhatnak Magyarországgal és Debrecennel kapcsolatban. De nemcsak a külföldieket látjuk szívesen, hanem azokat a debreceni lakosokat is, akik szeretnének nyelveket tanulni és új kultúrákat felfedezni – ismertette az OTT-HOME küldetését Geert Loosen, a Deutsches Kulturforum kulturális menedzsere.

A klub működéséről elmondta, minden péntek reggel kávéval várják a látogatókat a Batthyány utca 24-ben, július közepétől pedig két hetente kulturális esteket is szerveznek angol és német nyelven.

–  A mai esemény nemcsak az OTT-HOME megnyitójáról szól, hanem a Debreceni Kreatív Közösségről is, arról a 24 üzletről, amelyekkel együtt megrendeztük a nemzetközi utcafesztivált, közösen a Csokonai Teátrum és a Szent Anna utca között egy új belvárost hozunk létre – adott hangot a vélekedésének Geert Loosen. 

A megnyitó és az utcafesztivál fő házigazdája Mexikó volt: mexikói ételekkel, mexikói italokkal, és hagyományos mexikói népviseletbe öltözött táncosokkal, akik divatbemutatót is tartottak, mielőtt megpörgették volna az utca népét is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában