Életre szóló élmény

2024.06.22. 09:25

Mozdonysimogatót tartottak debreceni gyerekeknek

Haon.hu

Előadást is hallhattak a gyerekek a vonatok működéséről

Forrás: vdszsz.hu

Látogatást tettek a Debrecen-Bánki Református Általános Iskola 4. osztályos tanulói a debreceni vasútállomáson, ahol Hernyák Andrea debreceni vezető jegyvizsgáló a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) Szolidaritás Debrecen tagja, aki szülőként, vasutas anyukaként szervezte meg és engedélyeztette a látogatást kisfia osztályának – olvasható a szakszervezet honlapján.

A gyerekek látogatást tettek a forgalmi irányítóközpontba, vagyis a Toronyba, ahol a berendezések működéséről hallgattak meg előadást, valamint a 11. vágánynál kapott tájékoztatást a vasút, a gépek, kocsik, mozdonyok, szerelvények, berendezések működéséről. Ezt követően két kocsiból álló Inter-Pici szerelvénnyel utaztak oda-vissza több alkalommal is pár száz méteres távolságba, amit külön részükre biztosítottak.

A gyerekek nagyon élvezték a vonatozást és a hangos kürtjelzéseket, életre szóló élmény volt számukra, hogy bemehettek a vezetőállásba és dudálhattak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában