Jótékonyság

2024.06.25. 17:07

Egymillió forintos adományt kapott a Gyermekklinika

Műtéti beavatkozáshoz szükséges eszköz beszerzésére fordítják a felajánlást.

Hajnal László

Átvették az adományt jelképező emléktáblát a gyermeksebészet dolgozói

Forrás: Kiss Annamarie

Egymillió forintnyi adományt gyűjtött jótékonysági célra a BNI Északkelet-Magyarország Régió a KKV-szektor fejlődéséről, és a városfejlesztés vállalkozásokra gyakorolt hatásáról szóló networking konferencián. Az összeget teljes egészében a Debreceni Egyetem Gyermeksebészetéért Alapítványt számára ajánlották fel, melyet a Gyermekklinika könyvtárában adtak át kedden délután.

gyermeksebészet, klinika, adomány
Tóth András (balra) adta át az adományt Sasi Szabó Lászlónak
Forrás:  Kiss Annamarie

– Aki ad, az nyer. Ez a fő értékrendje a BNI-nak, amely elhivatott abban, hogy segítse a vállalkozók egymáshoz kapcsolódásához a régióban. Ezek a cégek egyenként fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást, mi pedig megpróbáljuk őket összefűzni, és közösen felkarolni egy nemes célt – mondta az átadón Tóth András, a BNI Északkelet-Magyarország Régiójának vezetője.

Műtéti eszközre fordítják a felajánlást

Az alapítvány célja, hogy a régió beteg gyermekeinek ellátási körülményeit, a technológiai színvonalát és a gyermekklinikán dolgozó szakember továbbképzését minél magasabb színvonalon biztosítsa

– mondta Sasi Szabó László.

A Gyermeksebészeti Osztály főorvosa elmondta, a jelenlegi adományból egy eszköz beszerzését biztosítják, egy elsősorban kisgyermekek videóendoszkópos műtéteihez használható kamerafej megvásárlására fordítják. Az eszközt már meg is rendelték, így néhány héten belül a gyógyításban is szerepet kaphat.

A főorvos kifejtette, az optikát mellkasi vagy hasüregi tükrözéshez használják majd. A kifejezetten gyermeksebészetre készült eszköz különlegessége, hogy – mivel gyermekekről van szó – rendkívül kicsi a mérete, így a minimálisan invazív beavatkozással tudják elvégezni a műtéteket. 

Legutóbb az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. támogatta a gyermekklinikát, erről májusban bővebben is beszámoltunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában