Ökumenikus imahét

2023.01.22. 19:43

Véget ért az imahét, a perselyadományt jótékony célra ajánlották fel

Forrás: Kiss Annamarie

A debreceni Református Nagytemplomban ért véget vasárnap este az ökumenikus imahét. Dr. Fekete Károly református püspök köszöntése után Asztalos Richárd evangélikus lelkipásztor tartott igeolvasást, Palánki Ferenc római katolikus püspök mondott előimát. Igét hirdetett dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, az apostoli hitvallást Kiss János baptista lelkipásztortól hallhatták a hívek. Záróimát dr. Szarka Gergely görögkatolikus parókus mondott, a hirdetéseket pedig Oláh István református lelkipásztor olvasta fel.

Az esten dr. Fabiny Tamás Pro Unitate in Christo díjat vett át dr. Kustár Zoltántól, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem teológiatanárától, a Both Antal Alapítvány kuratóriumi elnökétől és Fekete Károly püspöktől.

Az imahét perselyadományát a Debrecen-Szabadságtelepi Református Templomban történt tűzkár utáni helyreállítási munkákra ajánlották fel.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában