Ételosztás

2023.01.24. 15:15

Napokig eltarthat, míg újra lesz áram a kigyulladt Fényes udvari társasházban

A karitatív szervezetek és az önkéntesek minden nap ételt visznek a lakóknak, amíg nem lesz újra áram a debreceni házban.

A karitatív szervezetek és az önkéntesek minden nap ételt visznek a lakóknak

Forrás: Czinege Melinda

Még kedden délben is erőteljesen érezni lehetett a füstöt a Fényes udvari tízemeletes társasházban, amelyben hétfőn késő este egy kigyulladt kapcsolószekrény okozott tüzet. Erről itt írtunk:

A kiégett villanyóra közelében a koromfekete plafon és ajtófélfa idézi a tűzesetet. Már amennyire látni lehetett, az áramszolgáltatás ugyanis teljesen megszűnt a balesetet követően, ám a radiátorok melegek voltak. Fűtés tehát van, azonban világítani és főzni nem tudnak az emberek.

Az elektromos szekrény közvetlen szomszédságában lévő lakásban lakik Kránicz Imréné. Az idős hölgy a Haonnak elmondta, éppen aludt a baleset idején. A tűzoltók ébresztették fel, miután eloltották a tüzet, hogy megbizonyosodjanak arról, nem esett baja. Az ő lakásához érkezett kedden elsőként a segítség: a Debreceni Karitatív Testület több ládányi melegételt vitt a bajba jutott lakóknak. Lakásonként három adaggal készültek, melyet Széles Diána alpolgármester, Rózsahegyiné Juhász Éva, a testület elnöke, Hetei József és Nagy Sándor önkormányzati képviselők az önkéntesek segítségével osztottak ki.

Széles Diána a Haonnak elmondta, már a hajnali órákban, amint tudomást szereztek a tűzről, elkezdték megszervezni a segítséget. Az alpolgármestertől megtudtuk, a tízemeletes házban 33 lakás érintett, és 66 fő ellátására érkezett kérelem. Ezzel szemben száz adag levessel és ugyanennyi főétellel érkeztek, hogy biztosan mindenki élelemhez jusson.

 Kiemelte, a Népkonyha szolgáltatást is biztosító Cívis Szociális Étkeztetési Központ villámgyorsan reagált a felkérésre, így már a reggeli órákban megkezdődött az ellátás biztosítása.

Debrecen önkormányzata és a Karitatív Testület együttműködésével már szinte hagyomány, ha valamilyen katasztrófa vagy olyan probléma történik a város lakosaival, ami azonnali segítségnyújtást igényel, akkor a lehető leghamarabb a helyszínre érkezünk. Az önkéntesek és a környezetünkben dolgozó vállalkozók segítségével mindig igyekszünk biztosítani a problémák megoldását

 – mondta.

Széles Diána portálunknak elmondta, a katasztrófavédelemtől azt a tájékoztatást kapta, hogy az áramszolgáltatás akár már másnapra helyreállhat, de akár több napot is igénybe vehet. Az alpolgármester hozzátette, a probléma megoldásáig minden nap biztosítják a ház lakóinak a meleg ételt. Az étel minden nap dél környékén érkezik. Azok számára, akik munkahelyük vagy egyéb teendőjük miatt nem tartózkodnak otthon, az egyik földszinten lakó hölgy vállalta, hogy átadja a felajánlásokat, amikor hazaérkeznek.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában