Sziréna

2023.01.20. 11:39

Ezért vonultak a tűzoltók a Csapó utcára

Kisebb riadalmat okozott péntek délelőtt a Csapó utcai tízemeletes házsorhoz kivonuló négy tűzoltóautó látványa.

Illusztráció

Forrás: Napló-archív

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Haon érdeklődésére elmondta, mindössze egy második emeleti lakásban leégett étel okozott galibát, melynek jókora füstje miatt hívták ki a tűzoltókat a társasház lakói.

Debrecenből két gépjárműfecskendő, egy magasból mentő tűzoltóautó, valamint a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vonult ki a helyszínre.

Miután világossá vált, hogy a füst a leégett ételből származik, a tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a kérdéses részt, és átszellőztették az ablakon keresztül a lakást.

A tűzoltó főhadnagy elmondta, lakástüzek esetén meg van határozva, hogy bizonyos épülettípusoknál nagyobb létszámmal kell kivonulniuk a tűzoltóknak. Egy társasházban keletkezett tűznél azzal kell számolni, hogy adott esetben két csoportra oszlanak a lánglovagok: egyikük az oltásra, míg a másik csoport a bent ragadt emberek kimenekítésére összpontosít.

Éppen ezért gyakran előfordul, hogy nagy számban látunk szirénázó tűzoltóautókat Debrecenben, ám szerencsére sok esetben inkább csak elővigyázatosságról van szó, mint komolyabb tragédiáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában