Hajrá, Nóra!

2022.08.28. 17:54

Van rá esély, hogy vámospércsi lovat is látunk majd a Nemzeti Vágtán

Nóra a Hősök terén is megmutatná magát.

Forrás: Facebook / Vámospércs Városi Önkormányzat

Ha minden jól megy, Vámospércs képviseletében egy Nóra nevű lovat láthatunk majd az idei Nemzeti Vágtán, október első hétvégéjén

– hívta fel a figyelmet az önkormányzat Facebook-oldala.

A ló, mint arra a posztban rámutatnak, Vitányi Tamás nagycserei üzletember tulajdonában van. – Nóra két és fél éves kora óta van velem, jelenleg kilencéves, magyar sport fajtájú, 25 százalékban angol telivér kanca. Hamar figyelmes lettem az erdőt és mezőt járva vele, hogy mennyire gyors és kitartó ló, lételeme az úton levés. Bíztam benne, hogy ha a maximumot kihozzuk belőle, arra is esélyes lehet, hogy kvalifikálja magát a Nemzeti Vágra budapesti futamaira – árulta el a tulajdonos, aki maga végezte a ló alapozását február és május között. Nóra – akivel most a bácsalmási versenyló-tréningközpontban foglalkoznak – augusztus elején a Borsodi Vágtán aratott futamgyőzelmet, legközelebb Sarkadon áll rajthoz szeptember 11-én. Innen vezethet az útja a Hősök terére.

A Nemzeti Vágtára települések delegációjában indulhatnak el a lovak és lovasok, vagyis Nóra – a helyi önkormányzat anyagi támogatásával – Vámospércs színeit képviseli.

Nóra akár a nagydöntőbe is bejuthat, de persze sosem szabad elfelejteni, hogy sok faktor szerencsés együttállása szükséges ehhez: függ a sorsolástól, a ló hangulatától, az időjárástól, a zavaró körülményektől

– mutatott rá Vitányi Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában