Debreceni zeneoktatás

2022.06.18. 17:15

Átvették diplomáikat a zeneművészeti kar diákjai

Hatvan végzős kapta meg oklevelét ünnepélyesen.

A szombati diplomaosztón

Forrás: Kiss Annamarie

Diplomaosztó ünnepséget tartottak a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán szombaton, a Liszt teremben. Az eseményen köszöntőt mondott György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára.

„Jókedvű voltam, sok mindent elfelejtettem…” – idézett Karinthy Frigyes Találkozás egy fiatalemberrel című novellájából György László, felhívva a diplomát átvevő, friss végzettek figyelmét arra, hogy ne feledkezzenek meg álmaikról, vágyaikról, elhatározásaikról, amelyek most élnek bennük, és legyen mit mondaniuk 10-20 év múlva önmagukhoz. – Nekünk nagyon fontos az, hogy a magyar kultúrát ápoljuk. Ennek része a komoly zenei hagyaték, ahogy a jazz- és a könnyűzenei hagyaték is. Itt a mai nap során komolyzenészek végeztek, de lehetséges, hogy hamarosan könnyűzenét is fognak tanítani a Debreceni Egyetemen. Arra törekszünk, hogy minden magyarnak, aki meg akarja valósítani önmagát, és szeretné magában fenntartani a felfedező belső énjét, segítsünk.

György László
Forrás: Kiss Annamarie

A vidéki egyetemek a vidéki kultúra, gazdaság megtartó erejét jelentik, olyan tudásközpontokká kell váljanak, amelyek a teljes térséget ellátják megfelelő, felkészült emberekkel. Ezért fontos számunkra, hogy a Debreceni Egyetem is virágozzon, és a vidéki egyetemek is részt vegyenek a térségük felvirágoztatásában – hangsúlyozta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában