Az utcák nem versenypályák!

2021.12.22. 09:00

A sárrétudvariaknak elegük lett már a gyorshajtókból

Célzottabb rend­őri jelenlétre is számíthatnak a jövőben a helyiek.

Az önkormányzathoz fordultak segítségért a lakók, mert tapasztalatuk szerint sokan hajtanak a megengedettnél gyorsabban a Költő-Nagy Imre és Táncsics utcákon. A panasztevők fekvőrendőr vagy sebességcsökkentő táblák elhelyezését javasolták.

 

A kérdéssel több esetben is foglalkozott a képviselő-testület, még utcafórumot is tartottak. 

 

– Kiemelt balesetveszélyt nem jelent ez az útszakasz, s véleményünk szerint egy ilyen hosszú szakaszon (a két utca összesen két kilométer) nem alkalmazható bordák elhelyezése, illetve az egész szakasz sebességcsökkentése – tudatta Kiss Tibor polgármester. A napokban közzétett tájékoztatójában azt írta, a megoldást sebességcsökkentő táblák kihelyezésében látják, ugyanakkor figyelmeztetett is, hogy a megkeresés rávilágít a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. 
– Nyomatékosan hívom fel a figyelmet arra, hogy településünk utcái nem versenypályák, sem a motoros fiataloknak, sem a gyorsan hajtó autósoknak – írta, hozzátéve, célzottabb rend­őri jelenlétre is számíthatnak a jövőben a helyiek.

 

HBN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában