párthírek

2021.10.14. 17:21

Elkaszálnák a kétsávosítást

Debrecen zöld jövője címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke és Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke.

Fotó: Matey István

Kanász-Nagy örömhírként aposztrofálta a kijelentését, miszerint a „zöld ügyek” képviseletére az LMP a garancia az ellenzéki összefogásban, amelynek középpontjában a fenntarthatóság szerepel. Jármi Péter a helyszínre hirdetett tájékoztatón elhibázott, az autósok érdekeit szem előtt tartó koncepcióként értékelte a Bethlen utca kétszer kétsávosítását, amely szerinte csak ideiglenesen oldaná meg a torlódásokat, a zöldterület kárára. Stop térkő, stop beton! címmel ezért konzultációt indítanak, hogy megakadályozzák a fejlesztést. A megyei elnök felvázolta a vízióit is: tíz év múlva autómentes belvárost szeretne a cívisvárosban, a Debrecen 2030 programra betervezett 600 milliárd forint teljes egészét pedig a város zöld alapokon nyugvó újratervezésére fordítaná.

„Az LMP teljes mértékben bizonyította alkalmatlanságát a budapesti közlekedésfejlesztési programok kapcsán, úgyhogy közlekedésszervezési jótanácsaikat vagy maguknak vagy a budapestieknek tartsák meg! A debreceniek nem kérnek belőlük. Mi tovább haladunk a város közlekedési hálózatának fejlesztésével, mert ez szolgálja a debreceniek érdekeit!” – reagált a Fidesz-KDNP debreceni frakciója az LMP sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában