Fotókkal

2021.08.18. 17:04

Átadták Debrecen város ajándékát

A tradíciók újragondolásának szimbólumaként átadták a polgármesteri láncot, mely a palásttal együtt az ünnepi közgyűlések alkalmával lesz a polgármester viselete – derült ki szerdán, az esemény sajtótájékoztatóján.

Papp László polgármester átveszi Debrecen város ajándékát

Fotó: Kovács Péter

A láncot a mindenkori városvezető viseli majd, az új palástokat a polgármester mellett az alpolgármesterek és a jegyző is magára ölti.

Önálló eljárási rendet követve, ünnepi közgyűlések alkalmával hordja majd Debrecen mindenkori polgármestere azt a láncot, melyet a város ajándékaként adtak át szerdán. A sajtóeseményen kiderült, Papp László polgármester először augusztus 20-án viseli majd együtt a láncot és az új, a város zászlajának színei által ihletett palástot.

A méltóság megtestesítője

– Néhány évvel ezelőtt merült fel a gondolat, hogy érdemes lenne feleleveníteni a városi hagyományokat a debreceni közgyűlés viselete vonatkozásában is. Ennek eredményeképpen jött létre az a 21. századi formába öntött viselet, melynek elemei a palást, illetve a most átadott polgármesteri lánc.

Jól szimbolizálják, Debrecen a 21. században is tiszteletben tartja a tradícióit, és képes egyben a megújulásra is

– összegezte Papp László.

Koskocsák János, a BAUVIV Kft. ügyvezető igazgatója | Fotó: Kovács Péter

A láncot Koskocsák János, a BAUVIV Kft. ügyvezető igazgatója készíttette és adományozta Debrecennek. Elmondása szerint kifejezi a város polgárainak értékeit, méltóságát, tartását.

Hangyel Roland designer | Fotó: Kovács Péter

Hangyel Roland designer elmondta, a lánc rézötvözet (utalva a helyi rézművesség gazdag múltjára).

Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke | Fotó: Kovács Péter

Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke az átadáson a lánc motívumait bemutatva kiemelte, a jó kormányzás hagyományait és a városi közösség méltóságának, súlyának, vagyonosságának jelképeit jeleníti meg a viselet.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában