A Biblia tanítása az alapvetésük

2021.06.14. 19:33

Egészség-Expo várta az érdeklődőket a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban

Egészségi állapotfelmérés, vérnyomás, vércukor és testzsír-százalék mérés, EKG vizsgálat, szakmai előadások – ez várta mindazokat, akik ellátogattak az eseményre hétfőn.

Szűrésekkel, mérésekkel és tanácsadó szakemberekkel várta az Egészség EXPO – Egészségügyi kiállítás című rendezvény az érdeklődőket a MÉLIUSZ Központi Könyvtárban.

Fotó: Kovács Péter

A rendezvényen orvosok, természetgyógyászok, életmód-tanácsadók, masszőrök, gyógytornászok és ápolók látták el tanácsokkal az érdeklődőket.

Restás László | Fotó: Kovács Péter

Restás László lelkész, pár- és életmód tanácsadó, a rendezvény szervezője lapunknak elmondta: a program kapcsán azt közvetítik, mit jelent a keresztény embernek az egészség. – Az életmódprogramunk a Biblián alapul, és arról szól, hogy melyek azok a legfontosabb alapelvek, amelyek az egészség szempontjából előtérbe kerülnek. Ilyen a helyes és egészségtudatos táplálkozás, a testmozgás, a víz és a napfény. Mindaz, amit képviselünk, bármilyen meglepő, teljesen megegyezik azzal, amit a mai, modern orvostudomány képvisel – mondta.

Fotó: Kovács Péter

Árulkodó a pocak?

A látogatók ez alkalommal felmérhették azt is, hogy valójában hány éves is a testük az életkorukhoz képest. – Ez nagyon érdekes felmérés, hiszen ha egészségesen él valaki, akkor lehet sokkal fiatalabb a koránál, viszont, ha valaki pusztítja a testét különféle káros anyagokkal, akkor lehet sokkal idősebb is annál, mint ahányadik életévét tapossa. Ez a mérés felhívhatja a figyelmet arra, hogy ideje változtatni a hozzáállásunkon – mondta.

Érdekességképp megosztotta, hogy akár a has körfogata is árulkodó jele lehet a helytelen életmódunknak: eszerint száz centiméter alatt még biztonságban vagyunk egyebek mellett a szívinfarktustól, de afelett jelentkezhetnek a szív- és érrendszeri betegségek.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában