igényelhetik a lakosok

2021.05.27. 16:08

Virágba borulhat a város, újra palántákat osztanak Debrecenben

Idén is folytatják a több évtizedes hagyományt, ugyanis Debrecen egyéni önkormányzati képviselői 2021-ben újra osztanak egynyári és balkon palántákat a debreceniek számára.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A „Debrecen a mi kertünk” kezdeményezés keretében idén százezernél is több egynyári palánta várja, hogy gazdára találjon. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy ne csak a közterületek, hanem a lakosság kertjei, erkélyei is virágozzanak, s ezzel az akcióval idén is szeretne hozzájárulni a városkép szebbé, rendezettebbé tételéhez – olvasható a Fidesz-KDNP frakció közleményében.

A virágok között találjuk többek között a bojtocskát, paprikavirágot, álló és futó muskátlit, álló petúniát, gumós begóniát, cineráriát, díszcsalánt, celóziát, a kisvirágú büdöskét.

Az igénylők a virágok átvételéhez lakcímkártyájukat is vigyék magukkal. A virágosztások időpontjai folyamatosan kerülnek fel a debrecen.hu weboldalra, valamint a képviselők közösségi média oldalaira is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában