adományozás

2020.12.04. 18:06

Mindent megér egy gyermeki mosoly

Nem csupán Nádudvarról érkeztek felajánlások, Budapestről is csatlakoztak az adományozáshoz.

Fotó: Kiss Annamarie

Örvendi Cintia rendezvényszervező és Buczi Gabriella, a gyűjtés elindítója, több millió forint értékű adományt adtak a Debreceni Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára pénteken.

– Gabriella keresett meg azzal kapcsolatban, hogy szeretne az alapítvány számára felajánlásokat gyűjteni. Ő minden évben adományoz valamelyik szervezetnek, idén pedig a debreceniekre esett a választásra – mondta Örvendi Cintia. – Mivel tudta, hogy évek óta az alapítványnak segítek, illetve a nagykövete vagyok, így azt gondolta én lennék a legmegfelelőbb arra, hogy a gyűjtés mellé álljak. Fontos volt, hogy megérkezzünk még a Mikulás előtt, így igyekeznünk kellett, hogy minden időben a helyére kerüljön. A jelenlegi helyzetben elég nehéz megjelenni és bármilyen adományt átadni, mi mégis úgy gondoltuk, hogy szeretnénk segíteni a gyermekeken. Rengeteg budapesti adományozó állt Gabriella kezdeményezése mögé, miután az interneten közzétettük egy héttel ezelőtt, így csatlakoztak lakosok és civil szervezetek is egyaránt – tette hozzá.

A tablet a legértékesebb

– Tavaly egy másik osztálynak gyűjtöttünk, de idén szerettem volna egy másik célcsoportot kitűzni magam elé – osztotta meg Buczi Gabriella. – Többek között édességek, plüssök és könyvek is érkeztek, de a legértékesebb felajánlás a tablet volt. A közösségi médián keresztül népszerűsítettem az adományozást és Cintia is megmozgatta számos kapcsolatát Budapesten. Ruhaüzletek is csatlakoztak a projekthez, mivel nem csak a gyerekekre gondoltunk, hanem a szülőkre is. Majdnem száz emberrel zártuk le az adományozást és három kocsival kellett, hogy érkezzünk, ami több millió értékű adományt szállított – emelte ki.

VKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában