Beruházás a jövő nemzedékéért

2020.05.24. 12:51

Új bölcsőde épül Hajdúszoboszlón

Megépítik a Gyermeksziget Bölcsőde Aprócska Bölcsődéjét 2022-ben.

A meglévőn kívül egy új, 428 négyzetméteres bölcsőde épül 772 négyzetméter játszóudvarral új területen, a Rákóczi u. 70. szám alatt. Az Aprócska bölcsi 26 kisgyermek ellátására lesz alkalmas, konyhai ellátását a meglévő bölcsőde biztosítja. Az átadás 2022-ben várható.

Markánsan jelentkezett

Jelenleg kilencven kisgyermeket tudnak fogadni az 1952 óta működő városi bölcsődében Hajdúszoboszlón, s egy 5 fős magánbölcsőde is működik. Az igények meghaladják a lehetőségeket, ezért hosszú évek óta várakozni kell a városi bölcsődei felvételhez. A nyári turisztikai szezonban ez az ellátási igény különösen jelentkezik – mutatott rá Czeglédi Gyula polgármester azon a sajtótájékoztatón, ahol Bodó Sándor államtitkár bejelentette, hogy a helyi önkormányzat korábban elhatározott bölcsődefejlesztési pályázatát nyertesnek minősítették a bírálók. Bodó Sándor, a körzet képviselője többek között utalt az előzményekre, milyen markánsan tapasztalta a kormányzat a gyermekintézmények szolgáltatásai iránti igényt, ezért is indították el a bölcsődefejlesztési programot.

Balról Bodó Sándor államtitkár, Majoros Petronella alpolgármester és Czeglédi Gyula polgármester | Fotó: Tibai Irma

A szoboszlói bölcsődefejlesztést a demográfiai adatok is alátámasztják, a város lakossága és az újszülöttek száma is növekszik. Két éve 202, tavaly pedig 227 szoboszlói babával gyarapodott a település. 2019-ben 895 apróság volt 0-3 éves korú – ismertette Majoros Petronella alpolgármester.

Tibai Irma

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában