harcjárművek Hadháznál

2020.03.24. 18:01

Szlalomoztak, centizgettek a Bocskai-dandár vezetési gyakorlatán

Gép- és harcjárművezetőknek tartottak vezetési gyakorlatot március közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisán.

Fotó: Adorján Krisztián szakaszvezető

Mint arra a bocskaidandar.hu közleménye rámutat, a kiképzés első felében az elméleti oktatás zajlott, ahol a KRESZ átismétlése mellett biztonsági és igénybevételi rendszabályokkal kapcsolatos foglalkozásokat tartottak. Az elméleti áttekintés utána résztvevők a telephelyen műszaki oktatást kaptak az adott gépjárművel kapcsolatban.

A gyakorlati pálya különböző elemekből állt, ahol a gép- és harcjárművezetőknek természetes és mesterséges akadályokat (szűk átjáró, szlalompálya, emelkedőre felhajtás) kellett leküzdeniük.

A foglalkozás egyik célja az volt, hogy növeljék az alegységparancsnokok jártasságát a személyi állomány és a technikai eszközök menethez való felkészítésében, a menetek megszervezésében, megtervezésében és irányításában. A gép- és harcjárműparancsnokok megtanulták és begyakorolták a menetek, menetoszlopok biztonságos vezetését különböző terep- és útviszonyok között is.

A Magyar Honvédségnél előírás, hogy minden gépjárművezetőnek az adott típushoz szükséges jogosítványkategórián kívül osztályba soroló vizsgával is rendelkeznie kell, amelynek célja a katonák felkészítése és kiképzése az adott technikai eszközök hatékony kezelésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában