fotókkal, videókkal

2019.08.20. 21:49

Húszezer ember előtt történt a varázslat a Karneváléjen

Egyedi és egyszeri show zárta a jubileumi karneváli hetet.

Fotó: Molnár Péter

Ahogy még nem láttad! – hangzott a Karneváléj szlogenje, s beváltotta a hozzá fűzött reményeket: kedden este az elmúlt ötven év best of zenei válogatását fényfestés és más érdekességek színesítették.

A szervezők a műsor után közölték, hogy az 50. Debreceni Virágkarnevál iránti óriási érdeklődés nemcsak a délelőtti karneváli menetnél, hanem a 6. Karneváléjen is jól látható volt, ugyanis telt házas volt az arénashow.

 

Papp László polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy ebben a felvonulásban minden benne van, amit a debreceniek fontosnak tartanak: a magyar államiság iránti mély tisztelet, a hit és az elkötelezettség a nemzet, a város iránt, de nemzetközi jellege miatt benne van a többi nemzet iránti tisztelet és elfogadás is. Büszke arra – hangsúlyozta a városvezető – hogy ezzel a rendezvénnyel már 50. alkalommal ajándékozhatja Debrecen a Kárpát-medencei magyarságot, megadva és erősítve a magyarság összetartozásának élményét. Külön megköszönte annak a sok ezer embernek, kicsiknek és nagyoknak az áldozatos munkáját, akik hónapok óta készültek a virágkarneváli programsorozatra, amely Debrecen legfontosabb és legnagyobb ünnepe. Együtt vagyunk Debrecen – olvasható a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közleményben.

Különleges alkalom

A közönség a legek buliján vehetett részt: legelőször fordult elő, hogy húszezer jegy fogyott el elővételben a 15 előadóművészt és kétezer szereplőt felvonultató műsorra. Legelőször történt az is – ahogyan azt Bódor Edit, a Főnix Nonprofit Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője korábban elmondta – ,

hogy a Karneváléjen nem hirdettek nyertes virágkocsit, hiszen nem értékelte zsűri a kompozíciókat: az ötvenedik virágkarneválon mindenki nyertesnek érezhette magát.

Parádés névsor

A Karneváléj igazán illusztris fellépői ByeAlex és a Slepp, Dánielfy Gergő, Eke Angéla, Falusi Mariann, Hajdú Steve, a Karaván Família, Lovasi András, Nagy Bogi, Nagy Ervin, Papp Szabi, Szekeres András, Szente Vajk, Trokán Nóra, a Debrecenben született Vásáry André, a Z-Drums, Nagy Bogi és Pál Dénes voltak, őket a Czutor Zoltán vezette showband kísérte élőzenével a színpadon. Közreműködött az Attitude Táncegyüttes, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Debreceni Majorette Együttes, a Debreceni Népi Együttes, a Diamond Fitness, a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület, a Főnix Néptáncegyüttes, a Lautitia Kóruscsalád, a LESZ DANCE Tánc- és Sportegyesület, a Piruett Táncstúdió, az R&B Dance Team, a Salida Tánc Sport Egyesület, a Derecskei Szivárvány Néptáncegyüttes, a Valcer Táncstúdió, a Pozitív Centrum Táncművészeti Egyesület, a Vénkerti Művészeti Iskola Balotté, a Debreceni Maskara Alapítvány, a No comment Hip Hop Táncegyüttes és a Hortobágy Néptáncegyüttes.

A stadion küzdőterét 600 „intelligens lámpa” világította meg, a nagyszabású esemény művészeti vezetője Lévai Balázs volt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában