faültetés

2019.05.21. 09:42

Zöldül a megújuló Libakert

Akkora sikert arattak az elültetett növények, hogy már lopják is azokat.

Fotó: Fábián György

Megkezdődött a növényzet elültetése a megújuló libakerti közterületeken – derült ki Papp Csaba önkormányzati képviselő szavaiból a helyszínen kedden reggel tartott sajtótájékoztatón. A városatya szavai szerint a Zöld város programban, 237 millió forintból megújuló területen több mint tízezer növényt, illetve több mint száz fát ültetnek el. A képviselő sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy azt tapasztalták: az elültetett növényeknek reggelre több esetben nyoma veszett. Papp Csaba kérte a lakosságot: jelezzék az önkormányzatnak, ha a továbbiakban is hasonlót tapasztalnak.

A képviselő felelevenítette: a körzet mindegyik része megújul, nemcsak a zöldterületek, hanem a parkolók és a játszóterek is. – Debrecen legmodernebb játszótere is létrejött itt egyúttal, melyen a biztonságos közlekedés alapjait sajátíthatják el a gyerekek – utalt Papp Csaba a sajtótájékoztató helyszíne közelében, a Füredi út és a Dózsa György utca találkozásánál elkészült KRESZ-parkra.

– Ez a lakótelep több mint negyven éve épült. Azóta a közterei megkoptak, a fák megnőttek, egy részük sajnos el is pusztult, ezért egy teljes területátszervezési projektben újítjuk meg az életteret – fogalmazott Papp Csaba. Szavaiból kiderült: az új járófelületek elhelyezése után megkezdődött immár a növények elültetése, ám ezalatt igen szomorú jelenséggel találkoztak: a napközben elültetett növények reggelre eltűnnek. – Nagyon szomorúak vagyunk emiatt, s nagy tisztelettel kérem a lakosokat: jelezzék, ha bármilyen effajta jelenséget tapasztalnak. Próbáljuk meg megőrizni magunknak, a gyermekeinknek azt a szép zöld életteret, amit most fogunk létrehozni; erre csak közösen leszünk képesek. Ahhoz, hogy ezek a gyökerek megerősödjenek, s azt a gyönyörű szép képet adják, amit a tervező és mi is megálmodtunk, mindannyiunk segítségére szükség van – hívta fel a figyelmet a városatya.

FGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában