Helyi közélet

2017.10.13. 14:32

Elkészült, de zárva a derecskei tanuszoda

Derecske - A kivitelező talált két olyan tételt, amire tőle (állítása szerint) nem kértek ajánlatot. Két vízátemelőről zajlik a vita.

Derecske - A kivitelező talált két olyan tételt, amire tőle (állítása szerint) nem kértek ajánlatot. Két vízátemelőről zajlik a vita.

Állami költségen, mintegy 400 millió forintból készült el Derecskén az a tan­uszoda, ahol a szeptemberi tanévkezdés óta már a nebulóknak kellene úszni tanulni. Csakhogy a medencék egyelőre szárazak.

Fotó: Matey István

A „miért”-ről Bakó István polgármester elmondta: „Információim szerint az a probléma, hogy a kivitelezést végző vállalkozó talált egy olyan tételt (ez konkrétan az ingatlanon belüli két átemelő berendezés, amik a medencékből leengedett vizet a szennyvízcsatornába emelik), ami az ő árajánlatában nem szerepelt, mert erre nem kértek ajánlatot. Ezzel szemben az állam először azt állította, hogy ő egy komplett uszodára kért ajánlatot, most viszont talán mégis hajlik arra, hogy megfizesse ezt a több tízmilliós különbözetet.

Fotó: Matey István

A vállalkozó, amíg nem kap erről hivatalos, aláírt dokumentumot, nem kezd hozzá a munkához, és az uszoda zárva marad.

Bár mi nem vagyunk szerződő felek, nagyon reméljük, hogy a gyerekek és a felnőttek még idén használatba vehetik a létesítményt.”

(Az ügyben keresni fogjuk az érintett vállalkozót is.)

HBN–PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában