Helyi közélet

2017.08.08. 14:30

Idősebbek az őrkőit, a fiatalabbak a felcsíkit

Körösszakál - Megemlékeztek a nemrég elhunyt Fodor Józsefről, aki az eddigi a néptánc táborok szervezője volt.

Körösszakál - Megemlékeztek a nemrég elhunyt Fodor Józsefről, aki az eddigi a néptánc táborok szervezője volt.

Több éves kihagyás után az idén ismét megnyitotta kapuit a Körösszakáli Nemzetiségi Néptánc és Népzenei Tábor.

Tizenhárman érkeztek részben Hajdú-Biharból, részben az ország távolabbi vidékeiről. A legnagyobbak őrkői cigánytáncokat tanultak Tőkés Edit és Tőkés Zsolt, a Háromszék Táncegyüttes volt táncosainak irányításával. A próbáknál a talpalávalót a táborban már jól ismert Suttyomba zenekar adta. Azért, hogy a táncosok eredeti előadóktól tanulják az őrkuti cigánytáncot, meghívták Mocsel Antal őrkői hagyományőrzőt és családját. A vendégek amellett, hogy segítették a táncosoknak a lépések elsajátítását, jó hangulatot is teremtettek.

A fiatalabbak a felcsíki táncok lépéseit tanulták Adler Irisz és Kecskés Gergő segítségével. Sokat játszottak, és a számukra közkedvelt kézműves foglalkozásokon vettek részt. A táncszünetekben pedig csoportok közti focibajnokságot rendeztek. Volt főzőverseny, de a közkedvelt tábortűz sem maradt el. Este pedig élőzenés táncházba mehettek.

HBN–VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában