Helyi közélet

2017.06.30. 11:41

Nyakon szúrta élettársát Hajdúböszörményben, mert az el akarta hagyni

Hajdúböszörmény - A férfi a szúrást követően kirántotta az asszony testéből a kést, azt a ruházatába törölte, zsebre tette, majd eltávozott a házból.

Hajdúböszörmény - A férfi a szúrást követően kirántotta az asszony testéből a kést, azt a ruházatába törölte, zsebre tette, majd eltávozott a házból.

A vádlott és a sértett huzamosabb ideig élettársi kapcsolatban éltek, azonban az együttélésük során számos konfliktus merült fel.

A vádlott 2017. évben már egyre többet italozott és folyamatosan féltékeny volt élettársára, azonban ezt az asszony nehezen tolerálta - olvasható az ügyészség honlapján.

2017. március 12-én a nap folyamán a vádlott nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd a délután folyamán alkalmi munkából tért haza a sértett hajdúböszörményi bérelt házába. Közte és az asszony között vita támadt, mivel a sértett közölte a vádlottal, hogy új albérletbe fog költözni a gyermekeivel, oda azonban a vádlott már nem mehet vele, az élettársi kapcsolatot nem kívánja tovább fenntartani.

A fenti napon 15 óra körüli időben a feldühödött vádlott a ház folyosóján megragadta a sértett mellkasát lévő pulóvert és őt nagy erővel hanyatt lökte, aminek következtében az asszony az egyik szoba ajtófélfájának esett, majd a földre zuhant. Ekkor a vádlott a háton fekvő sértettre rátérdelt, zsebéből elővette a rugós kését és azzal egyszer nagy erővel megszúrta a sértettet a nyak jobb oldalán. A szúrást követően az asszony testéből a kést kirántotta, azt a ruházatába törölte, zsebre tette, majd eltávozott a házból.

A sértett erősen vérzett és az ekkor hazaérkező egyik gyermeke hívott orvosi segítséget, melynek köszönhetően nagyon rövid időn belül az asszonyt mentőhelikopterrel kórházba szállították.

A szúrás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló szúrva-metszett sérülést szenvedett, azonban a nagy mennyiségű vérvesztés, több ér és a garat megnyílása folytán életveszélyes állapotba került. Az ideje korán érkező szakszerű orvosi beavatkozások hiányában a sértett halála bizonyosan bekövetkezett volna. A vádlott által használt rugós kés emberi élet kioltására alkalmas.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett az elkövetés eszközeként használt rugós kés elkobzására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában