Helyi közélet

2016.12.19. 09:07

Mézeskalácsházikók és tűzzsonglőrök Ladányban

Püspökladány - Színes programkavalkáddal búcsúztatták a várakozás időszakát a Sárrét-menti városban.

Püspökladány - Színes programkavalkáddal búcsúztatták a várakozás időszakát a Sárrét-menti városban.

Közösségi összefogással több száz embert elérő adventi rendezvénysorozat zajlott Püspökladányban is a mögöttünk hagyott hétvégéken. Aranyvasárnap estéjén is sokan összegyűltek a művelődési központ mögötti szabadtéri színpad körül, hogy meghallgassák Dombi Imréné polgármester köszöntőjét, illetve megnézzék az azt követő műsort.

Tehetséges fiatalok

– Egy mosoly, egy kedves szó sokszor többet ér, mint a selyempapírba csomagolt ajándékok. A karácsony környékén bennünk lévő szeretetet azonban az ünnep elmúltával se feledjük, vigyük tovább ezt a hétköznapokba is – fogalmazott a városvezető.

Az est hátralévő részében a színes adventi műsor szereplői váltották egymást a színpadon. Ez idő alatt meleg teát, valamint pogácsát és mézest kínáltak a művelődési központ és a támogató szervezetek munkatársai. A műsor különlegessége volt, hogy a püspökladányi tehetséges fiatalok – köztük Rácz Vivien, Nagy Csenge, Szökőcs Dániel – mellett ezúttal vendégművészek is felléptek. A színpad előtti területen a tűzzsonglőrök szórakoztatták a nézőket.

Az adventi programok szervezői az idén első alkalommal hirdettek mézeskalácsházikó-készítő versenyt. Az eredményhirdetés ugyancsak aranyvasárnap volt.

HBN–KZS


A legjobb mézeskalácsház-készítők

1. Juhász Dóra

2. Bihari Terézia

3. Darai Erzsébet

Emléklapot kaptak: Méhes Miklós Mihályné, Kiss Lajosné, Szilágyi Andrea, Karacs Feernc Múzeum


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában