Helyi közélet

2016.07.14. 17:16

Időjárás-jelentés - 2016. július 14.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Szardíniától egészen az Ural előteréig egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer található. Területén jellemzően erősen felhős, borult az ég, és sokfelé alakul ki eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. A frontálzóna mögött, a kontinens középső területein meglehetősen hűvös idő alakult ki, a nappali csúcshőmérséklet több fokkal elmarad az ilyenkor megszokottól. A legmelegebb órákban is mindössze 15 és 25 fok között alakul a levegő hőmérséklete. Ezzel szemben a frontálzóna másik oldalán a keleti- és a délkelet-európai területeken az átlagnál jóval melegebb van. Ott délutánonként jellemzően 30, 36 fokig melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence időjárását pénteken eleinte egy hidegfront mögött érkező hűvös levegő alakítja, majd estétől dél, délkelet felől melegebb levegő érkezik az ország keleti részei fölé.

Várható időjárás péntek estig

Az esőt, záport, zivatart okozó felhőtömb estére kelet felé elhagyja az országot, mögötte már csak legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. A Tiszántúlon is fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és estére már sokfelé gyengén felhős idő várható, valamivel több felhő főként az ország nyugati, délnyugati felére érkezhet az éjjel. Pénteken változóan felhős idő várható északkeleten kevesebb, míg délnyugaton több felhővel, majd a nap második felétől dél, délkelet felől fokozatosan megvastagszik a felhőtakaró. A nap nagy részében nem várható csapadék, de estefelé dél felől egyre nagyobb területen elered az eső. Az élénk, helyenként erős északnyugati szél estére mérséklődik, de pénteken napközben ismét megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északias szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, hűvösebb a szélvédett helyeken várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 20 és 26 fok között valószínű, hűvösebb északnyugaton, melegebb délkeleten lesz.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában