Helyi közélet

2016.06.22. 16:17

1971: Megérkezett az első Zsiguli-szállítmány, tető alatt a legmagasabb debreceni épület és utoljára jár a legendás 26-os kocsi

Hajdú-Bihar - A megye életében meghatározó pillanatokat elevenítünk fel 45 évvel ezelőttről. Fantasztikus felvételekre bukkantunk a Hajdú-bihari Napló archívumában. 

Hajdú-Bihar - A megye életében meghatározó pillanatokat elevenítünk fel 45 évvel ezelőttről. Fantasztikus felvételekre bukkantunk a Hajdú-bihari Napló archívumában. Hétfőn este valamivel fél 11 után utolsó útjára indult a "Csapó utcai villamos." Az első járat 1911 március 16-án délután 14 órakor indult. Átvészelt két világháborút, megélte egy város építési forradalmát. Az új arcot kereső város az, amely e régi járat vesztét követelte. 1934-ben a Köztemetőig hosszabbították meg a 6-os villamos vonalát. Bakó Józsi bácsi, 83 éves nyugdíjas, a hajdani villamosvasút kalauza és kocsivezetője meséli: olyan nekem ez a járat, mintha a magam régi életét látnám... - írta a Hajdú-bihari Napló 1971 június 2-án.


Fotó: HBN archív (A képre kattintva galéria nyílik)


Ezen kívül megérkezett az első Zsiguli-szállítmány Debrecenbe, de megmutatjuk azt is, hogyan telt egy reggel a debreceni ócskapiacon 45 évvel ezelőtt. Retró galériánkat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában