Helyi közélet

2014.04.24. 17:50

Panaszkodtak a Médiatanácsnak

Debrecen -  A Médiahatósághoz fordult az Együtt-PM debreceni szervezete, miután a párt politikusai úgy vélik, a „<em>Debrecen Televízió kirívóan megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás médiatörvényi kötelezettségét</em>”.

Debrecen -  A Médiahatósághoz fordult az Együtt-PM debreceni szervezete, miután a párt politikusai úgy vélik, a „Debrecen Televízió kirívóan megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás médiatörvényi kötelezettségét”.

Rutz Tamás csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, az önkormányzati média hírportálja felháborodott közleményt publikált dr. Szegedi István képviselő-jelöltről. Hiába kérte azonban a reagálás lehetőségét az Együtt-PM jelöltje, nem hozták nyilvánosságra a médiumhoz eljuttatott levelét – fogalmazott Rutz, aki hozzátette: később egy újabb írásban közölték „alaptalan vádjaikat”.

A párt azt sérelmezi, hogy dr. Szegedi István levelét „a DTV Kft. a mai napig sehol sem hozta nyilvánosságra, megszegve ezzel a közszolgálati újságírás kötelezettségét”. Rutz azt mondta, az, „amit a DTV szerkesztősége elkövetett, nem pusztán törvénysértő, hanem alkalmas a választók befolyásolására” is.

A Debrecen Televízió közleményben reagált az Együtt-PM döntésére. Mint írják, „a Debrecen Televízió és a Dehir.hu a kampány előtt és alatt is kiegyensúlyozottságra törekedett. Több párt, illetve szervezet megdicsérte a DTV-t ezért. Szegedi István többször szerepelt híradásainkban, ráadásul választási műsorunkban is kifejtette elképzeléseit. Ezért érthetetlen számunkra álláspontja.

Debrecen nagyváros, ahol sok minden történik, mindenhova egyetlen médium sem juthat el, súlyozni kell. Minden meghívót próbáltunk figyelembe venni, s az ott szereplő rendezvényeken megjelenni. Szegedi István azonban még meghívót sem küldött szerkesztőségünknek – egy Facebook oldalra kitett szöveg ugyanis nem az.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában