Helyi közélet

2013.08.28. 10:26

Újkori "téeszalapítók"

Hajdú-Bihar - Több hajdú-bihari település és az ötletgazda hozta létre Hajdú-Bihar megye Szociális Szövetkezetét.

Hajdú-Bihar - Több hajdú-bihari település és az ötletgazda hozta létre Hajdú-Bihar megye Szociális Szövetkezetét.

Egy közmunkaprogram akkor lehet igazán sikeres, ha a benne résztvevők a közterületek tisztántartása mellett termelő tevékenységet is végeznek.

A tavaly indult Dél-bihari Mintaprogram (melynek keretében öt kis bihari falu lakosai zöldség-gyümölcs termesztésbe fogtak) sikerén felbuzdulva döntött úgy néhány település (Hajdúnánás, Derecske, Hajdúhadház, Monostorpályi és Körösszakál) polgármestere, valamint az ötletgazda (Tóth Attila, a megyei közgyűlés alelnöke), hogy megalapítják Hajdú-Bihar megye Szociális Szövetkezetét.

Az újkori "téeszalapítás" célja nem más, mint a szétszórtan már működő szociális mintaprogramok koordinálása.

- Alapvetően zöldség-gyümölcs termesztésében gondolkodunk, de például aprójószágot, vagy akár sertést is előállíthatna a nemrég bejegyzett szövetkezet. Szeretnénk csatlakozni a Minta Menza Programhoz, illetve a helyben fel nem használt áruk piacra juttatásában - utalt a céljaikra Tóth Attila, hozzátéve, hogy ha a megye településeinek a fele csatlakozna a szociális szövetkezethez, az siker lenne.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában