Helyi közélet

2013.06.04. 07:38

Jegyzet: Képes kezelni

<em>Most következik az az időszak, amikor nem lesz túlságosan illendő emlegetni a „sok víz lefolyik a Dunán” szólást</em>. <strong>Fábián György jegyzete</strong>.

Most következik az az időszak, amikor nem lesz túlságosan illendő emlegetni a „sok víz lefolyik a Dunán” szólást. Fábián György jegyzete.

Az évszázad árvizéről beszélnek Nyugat-Közép-Európában, rekordhömpöly érkezhet a Dunán, dolgozik a mérsékelt övi monszun, Medárdból alapos előzetes, neve áldatik, a múltkor homokot is hozott ide, most meg vizet, jócskán. A hírközlés jóvoltából sokan szemmel tarthatták mifelőlünk is az előőrsöt, Passaunál ötszáz éves csúcson a folyam, Prágába ne utazzon, ha nem muszáj.

Idehaza persze pánik egy szál se; ahogy a kormányszóvivő is mondja, Magyarország tavasszal már bizonyította, hogy képes megfelelően kezelni az ilyen helyzeteket…

Ki is gondolna olyat, hogy azért a víz az úr? Valamit visz, az biztos, vagy ezt-azt előmos, kiáztat, kihoz belőlünk, még a végén kiderül, hogy tényleg összetartozunk, mindannyian, a víz nem ír alá Trianont, Schengent. Addig is, ne hagyjuk el magunkat, és – ahogy a városi folklór mondja – üljünk át egy másik csónakba…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában