Helyi közélet

2013.05.07. 10:09

Robbanásveszélyes gáz szivárog a Nagyállomáson

Debrecen - Szénhidrogéngáz keverék szivárog egy tartálykocsiból Debrecenben a Nagyállomáson. A katasztrófavédők ötven méter sugarú körben lezárták a helyszínt.

Debrecen - Szénhidrogéngáz keverék szivárog egy tartálykocsiból Debrecenben a Nagyállomáson. A katasztrófavédők ötven méter sugarú körben lezárták a helyszínt.A délelőtti órákban érkezett riasztás a tűzoltóság ügyeletére, miszerint a vasútállomáson egy 12 kocsiból álló szerelvény egyik 90 köbméteres üres, de tisztítatlan tartályából szénhidrogéngáz keverék szivárog.

A cseppfolyósított gázkeverék tűz és robbanásveszélyes, ezért a helyszínre a debreceni tűzoltóegység, a katasztrófavédelem mobil laborja, valamint a megyei műveleti szolgálat vonult, összesen három gépjárművel és tizenegy tűzoltóval - közölte Madai Petra sajtószóvivő.

A tűzoltók jelenleg is két vízsugár védelme mellett biztosítják a helyszínt, a területet egy ötven méteres körben lezárva. A labor szakemberei eközben méréseket végeznek és vizsgálják, hogy a szivárgó anyag robbanóképes elegyet alkothat-e. A tartálykocsiban jelenleg háromszáz kilogramm gázmaradvány van, ezt hamarosan a vasúttársaság mentesítő tartályába emelik át. Személyi sérülés nem történt.

-HAON-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában