Helyi közélet

2012.05.31. 15:42

Az Arcadom értetlenül áll Debrecen város döntése előtt

 Kósa Lajos polgármester csütörtöki sajtótájékoztatója után az Arcadom Zrt közleményét juttatta el szerkesztőségünknek, melyben többek között azt részletezi, hogy miért állnak értetlenül a város döntése előtt. Nézze meg a közleményt!

 Kósa Lajos polgármester csütörtöki sajtótájékoztatója után az Arcadom Zrt közleményét juttatta el szerkesztőségünknek, melyben többek között azt részletezi, hogy miért állnak értetlenül a város döntése előtt. Nézze meg a közleményt!

 

Íme az Arcadom Zrt. csütörtök délutáni közleménye

Budapest, 2012. május 31.   Az Arcadom Zrt. megdöbbenéssel értesült arról, hogy a megrendelő, Debrecen város részéről felmerült a 2-es villamos beruházást érintő szerződés felbontása.

A Megrendelő számos feltételt fogalmazott meg, amelyeket az Arcadom a megbízási szerződésben foglalt határidőre rendre teljesített. Ezek sorába illeszkedett a bankgarancia és az építéshelyi kárfelelősség biztosítása, amelyet az Arcadom szintén időben, az előírásoknak megfelelően átadott.

Az együttműködés során a Megrendelő számos alkalommal módosította a kivitelezéssel kapcsolatos elvárásait, amelyek hatással voltak az eredeti határidők közös megegyezéssel történő módosítására. Ezek közül kiemelkednek a tervezési hiányosságok; többszöri áttervezésre volt szükség, mivel az eredeti tervek között több hibás volt. Ugyancsak lehetetlenné tette a projekt időbeni teljesítését, hogy a munkaterületet a Megrendelő jelentős késéssel adta át. További késedelmet okozott a villamoskocsik végleges kiválasztásának elhúzódása is, hiszen a pontos specifikáció hiányában az Arcadom nem kezdhette meg az előre tervezett és egyeztetett időben a pályaépítési munkálatokat.

Fentiek alapján  érthetetlennek tartanánk a szerződés meg nem hosszabbítását, annak ellenére, hogy a generálkivitelező többnapos jóváhagyott határidővel rendelkezik. Hangsúlyozzuk azonban, hogy az Arcadom – működése során felhalmozódott szakértelme és a projekt eddigi megvalósítása alatt gyűjtött tapasztalata alapján - készen áll a projekt magas színvonalú megvalósítására. A hivatalos tájékoztatást követően az Arcadom kész a felmerült kérdések tisztázására.

Koncz Ernő

vállalati kommunikációs igazgató

Demján Csoport

 

Előzmények:

2-es villamos: Péntektől napi 10 millió kötbér a városnak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában