Helyi közélet

2008.08.27. 13:35

Hat milliárd a megye óvodáinak és iskoláinak

<p>Hajdú-Bihar – Összesen hat milliárd forint támgatást nyert Hajdú-Bihar megye tizenhét óvodája és iskolája a nemzeti iskolafelújítási program keretében – jelentette be szerdán Gazda László.<br /> &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/tamogatast-nyert-intezmenyek/cn/haon-news-hbn_01-20080827-013559"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Támogatások</B></A></p>

Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, most az első forduló zárult le, még hátra vannak a közbeszerzési eljárások és a szerződéskötések.

– Nem szabad arra gondolnunk, hogy pár napon belül elkezdődnek az intézményekben a munkálatok, hiszen ez egy hosszabb folyamat.

Azonban a korszerűsítésekhez ősszel, de legkésőbb jövő tavasszal hozzálátnak, hogy a 2009/2010-es és az azt követő tanévben már megújult környezetben tanulhassanak a diákok– fogalmazott az elnök.
Beszámolt még arról, hogy további ötmilliárd forint van elkülönítve a bennmaradt pályázatoknak, így azok még esélyesek a támogatásokra. Emellett még négymillárdra a leghátrányosabb kistérségi iskolák és óvodák nyújthatják be igényüket.

Ötszáz helyszínen

Gyurcsány Ferenc kedden jelentette be, hogy a nemzeti iskolafelújítási program keretében mintegy 80 milliárd forintos támogatást osztanak szét a pályázók között országszerte.

Beszédében hangsúlyozta, ez az elmúlt 50 év legjelentősebb közoktatás-fejlesztési programja, melynek célja egységes iskolák létrehozásának támogatása és a hátrányos helyzetű gyerekek beilleszkedése.

Összesen 253 nyertes közel 80 milliárd forint értékű támogatást kap, így körülbelül ötszáz oktatási helyszínen kezdődhetnek meg a korszerűsítések.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában