Helyi közélet

2008.03.05. 07:32

Sok az őrült járművezető az utakon

<p>A magyar autóvezetők kifejezetten tartanak a veszélyesen előző és a volán mögött elalvó sofőröktől, ugyanakkor például az irányjelző nélküli sávváltást bocsánatos bűnnek tartják...</p>

Egyebek mellett ez derül ki az egyik nagy gumiabroncs-gyártó cég által rendelt kutatásból, melynek keretében a fővárosban és több megyeszékhelyen összesen 300 embert kérdeztek meg.

A válaszolók hetven százaléka egyetértett abban, hogy a hazai sofőrök nem tartják be a KRESZ szabályait, sokan agresszíven vezetnek, türelmetlenek és egyszerűen nem vesznek tudomást a többi közlekedőről.

A felmérésből kiderül, hogy a nők kevesebb közlekedési vétséget követnek el, a férfiak viszont gyorsabban reagálnak a vészhelyzetekben, ezért könnyebben kerülik el a baleseteket.

A válaszok arra engednek következtetni, hogy a leggyakoribb szabálysértés a közlekedési jelzőtáblák figyelmen kívül hagyása, de a záróvonal átlépése sem ritkaság.

  • Autós hírek
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában