Tájékoztatás

2024.07.09. 12:06

Több mint egy hónapon át ítélkezési szünet lesz a hajdú-bihari bíróságokon

A Bíróságok Napján, július 15-én veszi kezdetét a jogszabályi rendelkezések értelmében a törvénykezési szünet, ami egészen augusztus 20-ig tart majd. Az ítélkezési szünet alatt a bíróságok nem tartanak tárgyalásokat.

Haon.hu

A bíróságok az ítélkezési szünet alatt sem tartanak zárva, a félfogadás folyamatos. A Debreceni Ítélőtábla lajstromirodája a szokásos ügyfélfogadási időben, hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között, szerdai napokon pedig 7:30-tól 15 óráig fogadja az ügyfeleket – olvasható a Debreceni Ítélőtábla közleményében. 

Az ítélkezési szünet augusztus 20-ig tart
Az ítélkezési szünet augusztus 20-ig tart
Forrás: Illusztráció  / Napló-archív

A büntetőügyek esetében a büntető bírák törvényi feladataikat folyamatosan ellátják, a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. Polgári ügyszakban a soron kívüli ügyintézés folyamatos. Az ítélkezési szünet alatt polgári perekben és fizetési meghagyásos eljárásokban a felekre nézve megállapított határidők a törvénykezési szünetbe - eltérő rendelkezés hiányában - nem számítanak bele.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában