Közlekedés

2024.07.07. 12:22

A szokottnál lassabb lehet az átjutás a hajdú-bihari határokon is

A szokottnál hosszabb várakozási idővel kell számolni a keleti és a déli határszakaszokon a következő napokban, figyelmeztet a rendőrség. Azt kérik a sofőröktől, tájékozódjanak előre az aktuális határhelyzetről.

Haon.hu

A Nyugat-Európából szabadságra induló és az oda visszatérő vendégmunkások megnövekedett száma miatt a határátkelők ki- és belépő oldalán egyaránt nagyobb várakozási időre lehet számítani a következő napokban, figyelmeztet a police.hu-n az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Az ártándi határon is hosszabb lehet a sor
Az ártándi határon is hosszabb lehet a sor
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

A rendőrség azt javasolja a sofőröknek, hogy indulás előtt továbbra is tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről.

Jelen idejű információk olvashatók a police.hu Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével is tájékozódhatnak az utazók.

Ugyancsak fontos, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ha szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket! Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

– írják a közleményben.

Az utazók türelmét megköszönve azt is hozzátették, hogy a rendőrök mindent megtesznek az átléptetés gyorsítása érdekében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában