Ügyeleti hírek

2024.06.24. 09:04

Tyúkot is kellett menteni Nyíradonyban; a vihar okozta a legtöbb problémát

Vasárnap is számos esetben intézkedniük kellett a vármegyei tűzoltóknak. Parkoló autókra is borultak fák, csapadékvizet kellett szivattyúzni házak pincéjéből, de még tyúkot is mentettek Nyíradonyban.

Haon.hu

Tyúkot mentettek a Nyíradony hivatásos tűzoltói vasárnap este

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Tyúkot mentettek a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vasárnap Nyíradonyban, a Debreceni utcában. Az állat egy hat méter mély kútba esett, onnan emelték ki létra segítségével – tudatta portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy nagy fába belecsapott a villám és a kerítésre dőlt Debrecenben, a Domokoskert utcában. A városban még a 4-es számú főút mellett, a Keresszegi utcában és a Kürtös utcában volt a debreceni hivatásos tűzoltókra szükség, ahol fát és faágat kellett eltávolítaniuk. Ezután még riasztották a tűzoltókat más helyszínekre is, ahol szintén lehasadt faág okozott gondot vasárnap hajnalban. A Nyulas utcában és a Egyetem sugárúton parkoló autókat borult fát távolítottak el a tűzoltók. Személyi sérülés nem történt.

Hajdúszoboszlón, az Árpád utcában egy nyolc méteres fa hasadt ketté és épületre dőlt. A fát a város hivatásos tűzoltói vágták ki láncfűrésszel.

A tiszavasvári önkormányzati tűzoltóknak is volt viharkár felszámolási feladatuk vasárnap. Tiszavasvári közelében egy nagyméretű fa az úttestre dőlt, azt kellett eltávolítaniuk.

Vízeltávolítás miatt a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották vasárnap. Hajdúnánáson, a Hunyadi utcában nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze, ott kéziszerszámokkal kitisztították a tűzoltók az esővíz elvezetőt. Hajdúdorog külterületén egy faágat távolított az útról a hajdúnánási egység, mert az akadályozta a közlekedést.

A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vizet szivattyúztak ki egy üzletből a Kiskastély utcában, majd fát vágtak a Keleti-főcsatorna mellett, mert egy kidőlt fa eltorlaszolta az utat. Egy tizenöt méteres fűzfa pedig kerítésre és villanyoszlop vezetékére borult, Balmazújvároson, ezért a fát kivágták a tűzoltók motoros láncfűrésszel.

Mikepércsen, a Gyümölcsöskert utcában egy körbála égett vasárnap. A tüzet a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el egy vízsugárral – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában