Összefoglaló

2023.10.10. 09:04

Árokba borult autóhoz, megdőlt fákhoz és egy kigyulladt házhoz siettek a hajdú-bihari tűzoltók

Egy macskát is kimentettek a létavértesi leégett házból.

Haon.hu

Nagykereki közelében egy autó az árokba hajtott, és felborult

Forrás: Tóth Imre

Tűz keletkezett egy családi házban hétfő reggel Létavértesen, a Berkes téren. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az épületet három vízsugárral oltották. A ház két szobája és a tetőszerkezet fele égett. A tűzoltók oltás közben egy gázpalackot is kivittek, azt visszahűtötték, és egy macskát is találtak a füstben, az állatot is kimentették. A ház lakója nem sérült meg. Ideiglenesen az önkormányzat elszállásolta őt, mert a ház lakhatatlanná vált – olvasható a katasztrófavédelem összfoglalójában.

Egy tizenkét méteres fa veszélyesen megdőlt Debrecenben, a Félegyházi Tamás utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül láncfűrésszel vágták ki a fát.

Egy tíz méteres diófa dőlt meg egy melléképületre és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Mikepércsen, a Nagyváradi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók létrán át motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Nagykereki közelében egy autó az árokba hajtott, és felborult. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járművet és az autó vezetőjét kiemelték a roncsból, majd átadták a mentőszolgálatnak. Ők egy mentőhelikopterrel szállították be a sérültet a kórházba.

 

A szolgálatot ellátó állomány 18 személyt fogott el

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül egy súlyos, egy pedig könnyű sérüléssel végződött – tudatta a police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány 18 személyt fogott el, közülük öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három embert a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, 10 külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök öt személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában