Hasznos tanácsok

2023.03.21. 13:02

Óvatosságra intik a sofőröket a mezőgazdasági gépek miatt

Elkezdődtek a tavaszi mezőgazdasági munkák, ezért közlekedésünk során a nap szinte minden időszakában találkozhatunk különböző gépekkel vármegyénk útjain is.

Hajdú-Bihar vármegye útjain is egyre gyakrabban találkozhatunk mezőgazdasági gépekkel (illusztráció)

Forrás: MW-archív

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében fogadják meg az alábbi hasznos tanácsokat:

  • Mezőgazdasági járművek vezetői elindulás előtt ellenőrizzék a kormányberendezést, fékberendezést, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító és fényjelző berendezések működését! Ha rakományuk van, rögzítsék, takarják le azt!
  • Forgalomba történő bekapcsolódáskor a gumiabroncsokra tapadt sarat, az úttestre felhordott szennyeződéseket takarítsák le! Irányváltoztatás, a közútról történő fel- és lekanyarodást kiemelt körültekintéssel végezzék!
  • Türelemmel, a mezőgazdasági gépek méreteit, sebességét, a közlekedési sajátosságokat figyelembe véve közlekedjenek!
  • Az úttest jobb széléhez húzódva tegyék lehetővé a többi jármű biztonságos elhaladását!
  • Személygépkocsival történő közlekedés során fontos, hogy a mezőgazdasági járműveket kellő körültekintéssel és mérsékelt sebességgel közelítsük meg.
  • Fordítsunk kiemelt figyelmet a munkagépek kikerülésekor, előzésekor, hiszen ezek a manőverek nagyobb odafigyelést és türelmet igényelnek még jó látási körülmények között is.
     


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában