Közlekedésbiztonság

2023.03.21. 10:16

Indul a szezon: idén is lesz motoros felkészítő Debrecenben

Többek között a a csoportos motorozás szabályait is gyakorolhatják a Tavaszi motoros felkészítő résztvevői Debrecenben (illusztráció)

Forrás: Napló-archív

A kétkerekűek szerelmesei ismét közösen készülhetnek a szezonra március 25-én a Bartók Béla úti Műszaki Vizsgálóállomáson, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak – adta hírül honlapján a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal. 

A Közlekedés Biztonságáért Alapítvány, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szervezésében megvalósuló – immár hagyományosnak nevezhető – Tavaszi motoros műszaki- és vezetéstechnikai felkészítő a Koroknai Autósiskola és a HONDA Safety Hungary közreműködésével valósul meg.

Tavaszi motoros felkészítő

2023. március 25. (szombat) 9-14 óra
Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési Hatósága
Műszaki Vizsgálóállomás (Debrecen, Bartók Béla út 115.)

A felkészítővel a szervezők kiemelt célja a balesetek megelőzése. Várják azokat a motor-, és robogótulajdonosokat, akik még nem rendelkeznek kellő jártassággal a motoros közlekedésben, akik a téli „kényszerszünet” után szakemberek segítségével szeretnének felkészülni a motoros szezonra és azokat is, akik a kétkerekűik megfelelő műszaki állapotáról szeretnének megbizonyosodni. A kormányhivatal szakemberei a felkészítőn ugyanis a kétkerekű járművek műszaki állapotfelmérését ingyenesen végzik el, és amennyiben a motorok a műszaki vizsgára alkalmasak, a rendezvény keretében akár műszaki vizsgáztatásra is lehetőség nyílik. (A műszaki vizsga díja a helyszínen készpénzben befizethető.)

A részvétel feltételei: érvényes vezetői engedély, közúti közlekedésre alkalmas jármű és vezetésre alkalmas állapot.

Programok

  • instruktorok motoros vezetéstechnikai bemutatója
  • egyéni vezetéstechnikai gyakorlatok egy erre kialakított ügyességi pályán
  • a csoportos motorozás szabályainak elsajátítása, gyakorlása
  • a motoros közlekedés szabályainak felelevenítése
  • a kétkerekűek ingyenes műszaki állapotfelmérése
  • motorok műszaki vizsgáztatása
  • elméleti KRESZ lap kitöltése

Aki szeretné felmérni motorvezetési tudását, biztonságosabban érezni magát az utakon és stabilan kezelni kétkerekűjét, annak március 25-én a Bartók Béla úti Műszaki Vizsgálóállomáson a helye!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában