Vádemelés

2023.03.29. 08:11

Alvó utastársát fosztotta ki a vonaton egy hajdúhadházi férfi

Harmadannyiért adta el a zsákmányt, mint amennyit valójában ért.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki meglopott egy alvó utast egy személyvonaton - tájékoztatta a Haont a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a sértett 2022. március 19-én reggel 6 óra 6 perckor Kisújszálláson szállt fel a Nyíregyháza irányába közlekedő személyvonatra. 7 óra körüli időben a műbőrtokban lévő mobiltelefonját az üléssor mellett karnyújtásnyira lévő kis asztalra helyezte, majd elaludt. Debrecenben felszállt a vonatra a vádlott, aki észrevette az alvó sértettet és a közelében lévő mobiltelefont. A férfi kihasználva azt, hogy a közelben utas nem tartózkodott, elvette a sértett mobiltelefonját, majd a hajdúhadházi állomáson leszállt a vonatról.

A vádlott az ellopott, 56 ezer forint értékű készüléket rövid időn belül értékesítette 17 ezer forintért egy ismerősének, akinek nem volt tudomása arról, hogy a mobiltelefon bűncselekmény elkövetéséből származik

- olvasható a főügyészség közleményében.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a lopott mobiltelefont lefoglalták, majd azt visszaadták a sértettnek, ezáltal a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat elzárás büntetésre ítélje. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra vonatkozóan, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, őt a járásbíróság 80 nap elzárás büntetésre ítélje.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában