Sziréna

2023.03.22. 08:58

Elütöttek egy 72 éves motorost Hajdúnánáson – a sofőr nem vette észre a STOP-táblát – videóval

A debreceni ügyészség vádat emelt a vétkes sofőrrel szemben.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki az útkereszteződés előtt nem vette észre a STOP-táblát, ezért lassítás és megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe. A vádirat szerint a vádlott a munkáltatója kistehergépkocsival közlekedett Hajdúnánáson 2022. november 4-én, dél körül. A járműben a vádlott két utast is szállított, biztonsági öveiket valamennyien becsatolták – tudatta az ügyészség szerdai közlésében.

Derült, tiszta, napos időben, közepes forgalomban, száraz aszfaltburkolatú úton a vádlott körülbelül 40 km/h sebességgel haladt egy útkereszteződés felé. A vádlott nem vette észre a rá vonatkozó STOP-táblát, ezért nem lassított, és nem állt meg, hanem változatlan sebességgel behajtott az útkereszteződésbe.

A vádlott így nem adott elsőbbséget a keresztező úton szabályosan, segédmotoros kerékpárral egyenesen haladó 72 éves sértettnek. A vádlott járművének jobb oldali első sarokrésze érintőlegesen ütközött a sértett motorkerékpárja hátsó kerekével, ettől a sértett egyensúlyát vesztette, és az úton felborult.

A baleset következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést és agyrázkódást szenvedett, valamint zúzódásos, hámhorzsolásos sérülései keletkeztek. Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

A balesetről készült felvétel ITT tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában